Inicio

 

 

 

 

 

A Comenius projektben való részvétel ötlete az alcaudete de la jarai (Toledo) Rufino Mansi iskola két tanárképzo tanfolyamának egyik munkacsoportjában merült fel, amely a "Goya Alcaudetében festett" elnevezést kapta.  
Az itt szerzett élmény olyan hasznosnak bizonyult, hogy döntést hoztunk európai partnerek keresésére a "Történelmünk a festészet eszközeivel" nevu projekt elindítása céljából.
Amint azt a neve is mutatja, XVIII. és XIX. századi európai muvészettörténetet tanulunk hat európai festo életére összpontosítva, többek között Goya életére is. Iskolánk, az egész projekt központja, továbbiöt európai partnert hangol össze: Lengyelországot, Romániát, Bulgáriát, Magarországot és Olaszországot. Velük együtt fejlesztettünk ki többféle tananyagot tanórai foglalkozásokhoz és folyamatos kapcsolattartással cseréltünk tapasztalatokat az egyes oktatási közösségekkel. Mindezzel tanítványaink számára érthetové szeretnénk tenni, hogy nagyon külöbözoek és egyben hasonlóak is vagyunk, megismerünk különbözo kultúrákat és hagyományokat, mindent a festészet eszközeivel.