Inicio

 

 

 

 

 

Ideea de a participa la un proiect Comenius a aparut în urma participarii la doua cursuri de instruire a unor profesori din scoala Mansi Rufino din Alcaudete de la Jara ( Toledo) ce au format un grup de lucru pe care l-am numit " Goya a pictat în Alcaudete ".
Experienta s- a dovedit aducatoare de satisfactii, a?a ca ne-am decis sa cautam parteneri din Europa si sa dezvoltam un proiect cu titlul " Istoria noastra prin pictura ".
Dupa cum sugereaza si numele , am studiat istoria artei în Europa, în secolele XVIII -XIX concentrându-ne asupra vietilor a sase artisti europeni , printre care bineînteles , Goya .
?coala noastra a fost punctul focal al întregului proiect , care a implicat , de asemenea, cinci parteneri europeni : Polonia , România , Bulgaria , Ungaria si Italia . ?n colaborare cu ei am creat diferite materiale didactice pentru a le folosi la clasa cu elevii si pentru a mentine un schimb între membrii tuturor acestor comunitati educationale .
Toate acestea au determinat elevii nostri sa înteleaga ca suntem foarte diferi?i si similari , în acelasi timp, si sa cunoasca culturi si traditii diferite , toate prin intermediul picturii .